vineri, 28 octombrie 2022

Her Net Her Rights - atelier nr.18

 Atelier nr.18 - formator Crina Popescu

✍️"Her Net Her Rights" - atelier anti-bullying nr. 18, organizat în cadrul proiectului Erasmus "Books not bullying", formator Crina Popescu, bibliotecar.
📣Reguli pentru copii și tineri privind prevenirea bullyingului
Dacă ești copil sau tânăr și simți că ești victima unui comportament ce poate trece drept bullying, trebuie să știi câteva reguli:
📌 Înțelege ce înseamnă bullying. Este bine să înțelegi că reacțiile pe care le are agresorul au diverse cauze:
📌Acesta copiază o situație pe care a văzut-o acasă, este agresat la rândul său, este gelos, are o serie de frustrări.
📌O soluție ar fi încercarea comunicării cu agresorul. De asemenea, este bine să înțelegi că atunci când ești agresat, trebuie să vorbești cu persoane cu experiență ce te pot ajuta.
📌 Evită să te vezi ca o problemă. Adeseori, bullyingul în cazul adolescenților este rezultatul unor probleme avute de victime. Aceste probleme sunt legate de sexualitate, gen, rasă, aparențe, dizabilități, etc. În momentul în care ai o astfel de problemă trebuie să ți-o însușești să nu reacționezi la tachinări în ceea ce o privește.
📌 Atitudinea este, adeseori, cea mai importantă. Nu te izola! Cea mai mare greșeală pe care o fac victimele Bullyingului este să se izoleze de cei din jur. Acest lucru nu face altceva decât să amplifice problemele.
📌Caută modele pe care le poți urma! Nu ești singura persoană care a fost supusă bullyingului. Foarte multe au reușit să se lupte cu această situație, să scape de ea și să aibă succes. Caută modele pe care să le urmezi și care să îți ofere încredere.
⦿ Medierea în cazurile de Bullying
Medierea situațiilor de hărțuire fizică, verbală sau emoțională trebuie să fie și ea o realitate. Nu este suficientă educația copilului, ci și punerea lui în fața acțiunilor pe care le-a făcut. Pentru mediere există deja asociații precum „ Telefonul Copilului” care îi ajută pe toți cei implicați într-o situație de acest fel, fie că este vorba despre copii, părinți sau profesori.













<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcrina.steliana%2Fposts%2Fpfbid0372x3m95Bv9HLtBkrjtSEPxvyRTEATjASzsuginu3FcXeQbHBbLBjsYuQEmQ5aBevl&show_text=true&width=500" width="500" height="790" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu