duminică, 31 martie 2019

ALL DIGITAL WEEK

Biblioteca Pietrari participă la evenimentul ALL DIGITAL WEEK 2019!
Evenimentul a devenit deja o tradiție, biblioteca noastră alăturându-se acestei inițiative europene încă din anul 2011, câștigând numeroase premii, de-a lungul timpului.
ALL DIGITAL WEEK este o campanie pan-europeană de incluziune digitală. Fundația EOS România va organiza în acest an Campania Hai pe Net alături de ANBPR și APDETIC. Obiectivul campaniei este acela de a aduce cât mai mulți români în spațiul virtual. Campania se va desfășura în perioada 25 – 31 martie 2019.

La fel ca și în anii anteriori, Campania Hai pe Net 2019 se va focaliza pe cele două direcții mari prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau internetul și în al doilea rând pe promovarea unor instrumente online care să ajute tinerii să-și evalueze competențele digitale și să își crească șansele de angajare.

Pe lângă aceste obiective, participanții la campanie vor putea învăța despre importanța securității online, despre importanța accesibilității web și își vor putea evalua gratuit competențele digitale prin simularea unor examene oficiale Certiport.

La Pietrari, copiii mai mici sau mai mari din "Wizards Code Club", susținuți prin proiectul CODE KIDS: Copiii fac coding in bibliotecile publice" , se vor alătura campaniei desfășurând activități de STEM și robotică, de promovare a unor instrumente online sau de introducere în coding și programare. De asemenea, se vor organiza sesiuni de introducere în utilizarea computerului pentru orice persoana din comunitate care nu a folosit până în prezent computerul sau internetul.

Prima activitate înscrisă pe harta ALL DIGITAL WEEK 2019 a fost cea la care a participat grupa de avansați a "Wizards Code Club" Pietrari, club înființat prin implementarea proiectului "Code Kids- Copiii fac coding in bibliotecile publice" derulat la nivel național de Fundația Progress și Simplon România, care a desfășurat activitatea de hardware, învățând astfel componentele unității de bază a unui computer. De asemenea, participanții la acest atelier au învățat să folosească Prezi, o aplicație informatică utilizată pentru prezentarea unei lucrări, asemănătoare Power Point, pentru a transpune în format electronic noțiunile învățate.

Prezentarea realizata de ei o gasiti la adresa https\://prezi.com/91de_xukeemz/componentele-unitatii-de-baza-a-unui-computer/?fbclid=IwAR3WMqgjYxRnk0SrWlbuovNASRcvzK77vARuMP2pfLBbbOeOTE7S_WsGY8o
In cadrul proiectului "Code Kids- Copiii fac coding in bibliotecile publice din Romania" vom derula la biblioteca noastra o a doua activitate de introducere in tainele codarii pentru o noua grupa de 12 copii. De asemenea, vor folosi pentru prima data resursele Minecraft Education Edition.
Absolventii clubului de coding "Wizards Code Club" Pietrari initiat prin proiectul "Code Kids- Copiii fac coding in bibliotecile publice" se vor intalni la biblioteca pe 31 martie 2019 pentru a aniversa implinirea a 2 ani de coding si vor continua sa lucreze la proiectele pe care le au in prezent- realizare statie meteo programabila, realizare harpa cu senzori de lumina, programare roboti lego, solari si mini-sumo.
#haipenet2019 #alldigitalweek2019
#codekids2019


Foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu