duminică, 31 martie 2019

Programul de educatie financiara Bani IQ

In lunile ianuarie-februarie, la Biblioteca Publica Pietrari continua sa se deruleze programul de educatie financiara  Bani IQ  la care a participa un numar insemnat de persoane, copii si adulti, din comuna Pietrari. Cursurile sustinute pentru inceput in perioada de vara sunt continuate si in prezent, aproape de finalul acestei editii a programului.



Programul Bani IQ isi propune sa-i ajute intr-o prima etapa pe tineri sa devina responsabili din punct de vedere financiar si sa aiba o contributie pozitiva in dezvoltarea societatii, pentru ca in etapa urmatoare acestia sa transmita informatiile mai departe, catre familie, rude si prieteni.




Participantii la aceste campanii  au aflat cu acest prilej informatii extrem de utile referitoare la evitarea dezechilibrelor in bugetele personale,economisire, alegeri intelepte in ceea ce priveste banii, serviciile oferite de banci, platile online, instrumentele de comparare a ofertelor, siguranta cumparaturilor pe internet, drepturile consumatorilor online.
Elevii, studentii, dar si alte persoane pot participa gratuit la trainingurile organizate in cadrul bibliotecii, iar la absolvire vor primi un certificat de participare semnat de partenerii programului. Totodata, participantii vor avea ocazia sa castige premii puse in joc in cadrul unor concursuri menite sa-i incurajeze sa convinga si alte persoane sa urmeze training-urile online pe site-ul www.baniiq.ro
Mai mult, prin intermediul acestei platforme de e-learning orice persoana interesata de educatie financiara poate accesa cursurile online, intr-un mod interactiv si confortabil.
Copiii care detin cunostinte financiare vor continua procesul de informare si vor deveni adultii care vor lua decizii importante, cum ar fi achizitia unei case, in cunostinta de cauza. Educatia financiara ii va ajuta sa anticipeze eventuale situatii neprevazute, sa investeasca in mod inteligent si sa economiseasca pentru pensie. De asemenea, vor fi avizati privind eventualele tentative de frauda in domeniul platilor, cu cardurile si vor apela la masurile de siguranta necesare pentru evitarea acestora.
De asemenea, educatia financiara este o solutie pentru incluziunea financiara a populatiei, chiar si a celor cu venituri scazute, care vor apela, in cunostinta de cauza, doar la acele produse financiar-bancare specifice, care nu le vor genera ulterior dificultati.

Programele de educatie financiara a copiilor dezvolta si antreneaza comportamentele financiare responsabile ale adultilor de maine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu