duminică, 31 martie 2019

Clubul de Robotică pentru Copii







După deschiderea primului club de codare de la Pietrari , Wizards Code Club, (iniţiator Fundatia Progress prin proiectul Code Kids), eveniment care se bucură de un real succes, Biblioteca Pietrari anunţă o altă premieră, Clubul de Robotică pentru Copii. Prin implementarea acestui nou serviciu, biblioteca îşi atinge unul dintre obiective, acela de a oferi publicului acces la informare şi instruire prin intermediul noilor tehnologii. Astfel, instituţia noastra se aliniază la cele mai moderne viziuni globale în ceea ce priveşte inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C) în bibliotecile publice.

Beneficii pentru copii:

– aplică şi dezvoltă principiile de lucru care au la bază conceptul STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică);

– lucrează în echipă;

– gândesc creativ;

– realizează roboţi adevăraţi;

– câștigă oportunitatea de a participa la diverse competiţii şi concursuri specifice;

– lucrează sub coordonarea unui specialist cu rezultate deosebite în acest domeniu, studenta Oana Anton, voluntara bibliotecii. Oana este studentă la Facultatea de Științe din Sibiu, pasionată de programare și robotică, participantă la Innovations Labs 2016.
Cu sprijinul administrației locale au fost achiziționate kit-urile necesare derulării activităților clubului, iar din luna februarie am început derularea acestui nou proiect.
Kit-urile achizitionate cu sprijinul administratiei locale sunt:
- 4 kit-uri de roboţi solari: 14 în 1, roboţi autonomi incredibili, care se deplasează utilizând energia solară, curată şi inepuizabilă.Introduc copiii în lumea pasionantă a roboticii, electronicii, mecanicii şi a tehnologiei energiei solare. Stimulează curiozitatea faţă de mediu, interesul de a cunoaşte cum funcţionează lucrurile şi gândirea creatoare şi constructivă. Ajută la dezvoltarea interesului pentru energii alternative durabile şi conştiinţa ecologică.
Cei 14 roboţi sunt: Row, Boxer, Crab, Turtle, Slither, Quadru, Surf, Boat, Walker, Wheel, Auto, Roly Poly, Beetle şi Dog.Kit-urile includ instrucţiuni cu desene pas cu pas. Roboţii nu se mişca în zilele înnorate, locuri întunecate sau sub lumină indirectă sau de neon.
Sunt două nivele de construcţie, în al doilea se află Roly Poly, Auto, Slither, Surf, Boxer, Crab şi Row, si sunt o provocare amuzantă pentru îndemânare.
- 2 kit-uri de roboti mini-sumo cu care vor invata si vor folosi cunostinte de: programare, electronica, mecanica,
- 1 kit harpa cu senzori de lumina
- 1 senzor de picaturi de ploaie - acest senzor poate fi folosit in detectarea picaturilor de ploaie. Poate fi folosit in creare unei mici statii meteo experimentala.


Pe parcursul acestui an, prin proiectul Code Kids, copiii au fost premiati de catre Fundatia Progress cu un robot programabil Lego Boost alcatuit din 17.000 de piese lego si care poate fi transformat in alti 4 roboti. Tot prin Code Kids am primit un kit special creat pentru cei care vor sa inceapa programarea pe platforma Arduino. Contine o carte "Arduino pentru Incepatori" in limba romana si o serie de componente brick special gandite ca sa incepi foarte simplu. Fiecare componenta vine cu un conector special gandit special pentru conectarea simpla la Arduino, fara lipire.
Provocarea este mare! Sper sa ne descurcam! 
Multumim sustinatorilor nostri: Primaria Pietrari si Fundatia Progress.


https://www.facebook.com/crina.steliana/media_set?set=a.1802998353078778&type=3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu