joi, 19 septembrie 2019

Activitatile lunii APRILIE la Biblioteca Pietrari



12 aprilie 2019 - Parteneriat Educațional Național ”Prietenie...pe o...sfoară”

Biblioteca Pietrari, alături de alte biblioteci din țară, are o nouă șansă, aceea de a putea participa la Parteneriatul Educațional Național „Prietenie …pe o … sfoară...”ce va avea loc în perioada 2 Aprilie – 31 Mai 2019. Aflat la cea de-a șaptea ediție, parteneriatul își propune să desfășoare activități în biblioteci ce sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici.
Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov a demarat acest parteneriat în anul 2013 pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret sărbătorită anual pe data de 2 aprilie, dată care coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. De-a lungul celor 6 ediții, biblioteca din Brașov a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 100 de instituții culturale din 38 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste 20.000 de copii.
Tema pe care o propun organizatorii în acest an este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi, bine cunoscutul pseudonim al  scriitorului si jurnalistului italian Carlo Lorenzini, "tatăl" lui Pinocchio.
Biblioteca noastră se va implica în acest proiect alături de elevii clasei a IV-a, coordonați de doamna înv. Raluca-Elena Nastasie, de la Scoala Gimnazială Pietrari, dar și de alte cadre didactice interesate, începând cu luna mai.

22 aprilie 2019 - Un nou concurs câștigat de Biblioteca Pietrari

Biblioteca Publică Locală Pietrari se numără printre câștigătorii Concursului de idei - SNV 2019- Obiective de Dezvoltare Durabilă, organizat de Pro Vobis în cadrul proiectului „SNV.18 – Obiective Majore”, finanțat de FOND Romania în cadrul proiectului “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021”. Proiectul “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de platforma finlandeză pentru dezvoltare Fingo, platforma FOND România, platforma croată CROSOL și CONCORD, Confederația Europeană de ONG-uri pentru dezvoltare.

Pentru a intra în concurs, activitățile înscrise au îndeplinit următoarele criterii: se vor desfășura în perioada Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2019, între 13 și 19 mai, vor informa publicul cu privire la Obiectivele Globale, vor promova moduri în care ne putem implica în atingerea Obiectivelor, chiar de la nivel individual.
Criteriile de selecție și cele de stabilire a premiilor au fost: relevanța evenimentului propus în relație cu scopul concursului, legătura directă între obiectivele evenimentului și activitățile propuse, relevanța materialelor solicitate pentru atingerea obiectivelor evenimentului, numărul estimat de persoane informate despre unul din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și despre Agenda 2030 în general, creativitatea evenimentului.
Rezultatele competiției
Mulțumim, Pro Vobis! <3

23 aprilie 2019 -  A doua editie a Concursului "Sfinxul din Pietrari" si-a desemnat castigatorii

Concursul de cuvinte încrucișate și potrivite, organizat de Biblioteca Publică Pietrari și de Școala Gimnazială Pietrari, cu îndrumarea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și cu sprijinul Bibliotecii Județene Antim Ivireanul, și-a aflat vineri, 19 aprilie 2019, câștigătorii. Dintre cei 51 de elevi participanți, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, grupați în 17 echipaje coordonate de 15 cadre didactice și bibliotecari, au fost desemnate cele mai bune 6 echipe, câte trei la fiecare grupă de vârstă. Pornind de la citatul lui Goethe, Cuvintele sunt imaginea sufletului, fiecare echipaj a creat eseuri, poezii, acrostihuri și caligrame din cuvinte atent alese, lucrări jurizate de specialiștii Bibliotecii Județene Vâlcea. A doua etapă, desfășurată vineri la Pietrari, i-a găsit pe concurenți față în față cu trei rebusuri pentru fiecare echipă, careuri ce au reflectat crezul lui Nicolae Popescu-Rebus, o personalitate altfel pe scena școlii românești: „Eu am conceput, de la bun început, rebusismul nu ca un scop în sine, ca o pură distracţie.” Acesta afirma crezul pedagogic care l-a călăuzit şi la catedră: „Ca profesor, am fost întotdeauna de părere că pe elev nu trebuie să-l plictisească noţiunile care i se transmit, oricât de grele sau seci ar fi acestea. Dacă metodele şi limbajul dascălului sunt cele mai potrivite şi mai atractive, şcolarul va învăţa de plăcere. Învăţătura ca joacă sau jocul-învăţare – iată cheia reuşitei în educaţie.” Completarea celor trei careuri de catre participanti a avut ca scop tocmai acest deziderat al marelui nostru enigmist- "Invatatura ca joaca". Toti participanti au gasit in enigmele propuse cuvinte ales potrivite si definitii frumos incrucisate care i-au facut sa exclame de uimire de multe ori.
Sperăm că acest concurs inedit va continua și că va îndrepta atenția cat mai multor copii spre acest joc al minții.


Imagini concurs

Lucrarile premiate la categoria de varsta 8-11 ani in cadrul Concursului Judetean de Rebus "Sfinxul din Pietrari", editia a II-a:

Locul I - "Marele invatator al cuvintelor"- eseu realizat de Schiopu Vlad, reprezentant al echipajul clasei a II-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu" - Vladesti, coord. Rogoveanu Corina; punctajul obtinut - 9,4.
Locul II - "Castelul fermecat"- eseu realizat de Gheorghiu Yarina, reprezentanta a echipajului clasei a IV-a de la Scoala Gimnaziala Pietrari, coord. Nastasie Raluca; punctaj obtinut - 9 .
Locul III - "Castelul fermecat"- eseu realizat de elevii Birzescu Rares, Poenaru Bogdan, Tatulescu Adrian, echipajul clasei a IV-a de la Scoala Gimnaziala Stoenesti, coord. Tanasoiu Maria Daniela; punctaj obtinut - 8,3.
La adresa de mai jos puteti citi toate lucrarile inscrise in competitie la aceasta categorie de varsta:
Lucrari literare, categoria de varsta 8-11 ani

Lucrarile premiate la categoria de varsta 12-14 ani in cadrul Concursului Judetean de Rebus "Sfinxul din Pietrari", editia a II-a:

Lucrari literare, categoria de varsta 12-14 ani

Locul I - "Iubirea de aproape"- acrostih realizat de Schiopu Ioana-Mihaela, reprezentanta a echipajul clasei a VII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu" - Vladesti, coord. Giuran Adriana ; punctajul obtinut - 9,8.
Locul II - "Roman si prietenia adevarata"- eseu realizat de Sima Ionut, reprezentant al echipajului clasei a VIII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu"-Vladesti, coord.Cirstea Mioara; punctaj obtinut - 9,7 .
Locul III - "Gandul"- acrostih realizat de eleva Daria Maracinescu, reprezentanta echipajului clasei a VII-a B de la Scoala Gimnaziala Pietrari, coord.Sandulescu Anamaria; punctaj obtinut - 9,5.
Locul III- "Cuvintele sunt imaginea sufletului" - eseu realizat de elevii Nitulescu Vasilica-Eugenia, Angheloiu Ioana Ancuta si Mitrea Raul Gabriel, echipajul clasei a VIII-a de la Scoala Gimnaziala "Grigore Mihaescu"-Vladesti, coord.Cirstea Mioara; punctaj obtinut - 9,5.

Felicitări tuturor participanților, bravo câștigătorilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu