joi, 19 septembrie 2019

Activitatile lunii MAI la Biblioteca Pietrari


6 mai 2019 - Concursul de robotică NEXTLAB.TECH

Coderii avansați ai clubului Wizards Code Club Pietrari se pregătesc pentru participarea la concursul gratuit de robotică pentru elevi nextlab.tech, înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale ce va avea loc în data de 11 mai 2019.
Concursul este precedat de un curs de robotică  susţinut de profesori universitari din domeniul informaticii. Cursul este bazat pe webinarii şi e gratuit.




Cursul şi concursul de robotică Nextlab.tech sunt deschise tuturor copiilor din Romania, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, grupaţi în echipe, coordonaţi de mentori. Participarea este gratuită. Orarul este flexibil, cursul fiind înregistrat în webnarii care pot fi urmărite oricând, chiar și de acasă.
„Prin înscriere îi puteţi ajuta pe elevi să înveţe să programeze roboţei bazaţi pe Arduino şi să lucreze în Open Roberta. Este cel mai avansat concurs de robotică pentru elevii din România! Prima fază e bazată pe roboţei virtuali şi e 100% online!”, spun organizatorii.   
Concursul este organizat de Asociaţia „Clubul Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub”, Bucureşti România (asociaţie profesională a cadrelor didactice din Facultatea de Cibernetică, Statistică a şi Informatică Economică, ASE, Bucureşti) cu sprijinul logistic al Nextlab.tech.
Pregătirea echipei de la Pietrari are loc la bibliotecă în fiecare duminică, între orele 10-13. Pe lângă lecțiile on-line parcurse, la clubul de robotică asamblăm și programăm roboți lego, mini-sumo, eco-roboți, realizăm proiecte programabile în Arduino Uno.



Up-date - 8 copii au fost selectati de catre evaluatori pentru a participa la faza a II-a a acestei competitii care se va incheia prin participarea directa la competitia de robotica de la Bucuresti.



16 mai 2019 - ,,Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă”


In perioada 13-20 mai 2019, sărbătorim din nou voluntariatul prin intermediul a peste 150 de activități care implică mii de voluntari din toată țara, activități ce au ca teme Obiectivele de Dezvoltare Durabilă cuprinse în Agenda 2030.
La Biblioteca Pietrari, prin voluntariat, ne ocupăm de organizarea primei biblioteci de... semințe.
”Biblioteca de semințe” de la Pietrari se dorește a fi un manifest pentru hrană curată și trai sustenabil ce face parte din Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 2. Biblioteca va fi cu acces gratuit, iar oamenii își vor putea lua – tot fără bani – semințe pentru propriile grădini sau, după caz, vor putea face schimb de semințe,.
La fel ca într-o bibliotecă normală, vizitatorii trebuie să-și facă fișă pentru a putea lua semințe, având obligația să returneze alte semințe în schimb. Ne propunem ca în viitor să oferim cultivatorilor posibilitatea de a prezenta o parte din produsele cultivate pe cont propriu, asigurând un schimb de legume și fructe proaspete, să organizăm evenimente culinare la care să fie puse în valoare produsele agricole obținute din semințele împrumutate de la bibliotecă, toate acestea având ca scop impulsionarea comunității să le urmeze modelul.




"Biblioteca de semințe", o idee de proiect câștigătoare a competiției SNV 2019! 

Mulțumim Pro Vobis pentru încredere și susținere!
Mii de mulțumiri tuturor donatorilor de semințe pentru semințele oferite bibliotecii, voluntarilor bibliotecii pentru ajutorul oferit în selectarea, clasificarea și organizarea bibliotecii, în promovarea informațiilor cuprinse în broșura Agenda 2030 prin dezbateri și jocuri Go Goals, micilor coderi ai Wizards Code Club Pietrari pentru semințele oferite, și în mod special, voluntarilor Ceprăzaru Irina, Anamaria Sandulescu, Voican Mihaela, Livia Muresan, Ionut Coman, pentru sprijinul oferit în organizarea dezbaterii "Semințe cu suflet" ce a avut loc, la Biblioteca Pietrari, miercuri, 16.05.2019.

Imagini SNV 2019 / Biblio-voluntariada

19 mai 2019 - Caravana Nesupuselor la Biblioteca Pietrari


Biblioteca Publica Pietrari a avut deosebita placere de a fi gazda Asociatiei  De Basm, in cadrul proiectului Caravana Nesupuselor, care a constat intr-un atelier educativ, sustinut
de scriitoarea Victoria Patrascu, ce a avut ca punct de plecare cartea NES(U)PUSELE – 100 DE FEMEI PENTRU 100 DE ANI DE ROMANIE MODERNA ( vol. I).
 La acest eveniment au participat elevii clasei a V-a ai  Scolii Gimnaziale Pietrari, insotiti de prof.lb.romana Alina Burcea.
Mai multe despre evenimentul de la Pietrari puteti citi la adresa https://www.facebook.com/victoria.patrascu/posts/10219390136132674
si la https://photos.google.com/share/AF1QipMXsSx2wDP_33iLU26sCrdQDOXYOfyoFnW0w1PVeK2aHayRBq4sHSrEjSI8x6490g?key=YTZSZkZxbGpvUGFfbHowb1otZWd6U1RYaFRwcl9R

Multumim EduCab Romania, Asociatiei de Basm, Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul si, in special, doamnei scriitor, Victoria Patrascu.

20 mai 2019 - Participare la Conferința ANBPR 2019

În perioada 23-24 mai 2019 Biblioteca Publică Locală Pietrari va participa la Conferința Națională a ANBPR  BiblioPUBLICA ce va avea tema “Bibliotecile publice - teritorii ale cunoașterii și memoriei colective”. Ediția de primăvară a Conferinței de la Sibiu este un eveniment profesional co-organizat de Biblioteca Județeană „ASTRA” Sibiu și ANBPR, cu suportul sponsorilor, partenerilor și al colaboratorilor tradiționali ai Asociației, dar și cu implicarea reprezentanților bibliotecilor publice la nivel național.

Bibliotecile, ca teritorii ale experiențelor colective, au devenit astăzi medii de testare și validare a celor mai noi paradigme de învățare, fiind totodată centre de inițiere complementare școlii, bazate pe mentorat și coaching. În plus, bibliotecile au capacitatea, încă insuficient explorată, de a deveni spații dinamice de difuzare a bunelor practici și de stimulare a inovației, cu participarea utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.



Bibliotecile prezentului sunt nevoite să învețe din mers, să fie flexibile, să fie receptive la
această reformă a informației, fără de care progresul și inovația nu ar fi accesibile. Digitalul este acum limba universală a tuturor profesiilor, iar bibliotecile sunt astăzi conectate la tehnologie și contribuie în mod consistent și structurat la promovarea tuturor formelor cunoașterii și la recuperarea memoriei colective, ca garant al unei evoluții sustenabile a generațiilor.
Pornind de la aceste premize, Biblioteca Pietrari va susține două prezentări:”Coding makes me happy” și ”100 de ani în 100 de postări” ce sunt înscrise în cadrul atelierelor ”Programe și proiecte de literație în biblioteci” și ”Inițiative de memorie locală și patrimoniu imaterial” ce se vor desfășura începând cu orele 15, respectiv 17, în data de 24 mai 2019, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu. Participarea Bibliotecii Pietrari la această conferință este susținută de Fundația Progress prin proiectul ”Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice”.
Conferința ANBPR de la Sibiu se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului Cărții, fiind un eveniment de marcă pentru comunitatea bibliotecarilor din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu