marți, 4 aprilie 2023

Biblioteci stradale - acces la lectură, educație și cultură

 După inaugurarea Bibliotecilor Stradale Pietrari și Bălcești, o nouă bibliotecă "a cărților puse în slujba comunității" a fost inaugurată în orașul Băile Olănești -  jud.Vâlcea, fiind înscrisă de astăzi în Rețeaua Internațională de Biblioteci Stradale "LITTLE FREE LIBRARY"


Imagini activitate

✍️Proiectul "Biblioteci stradale - acces la lectură, educație și cultură" se dezvoltă în România cu sprijinul Organizației Non-profit Illinois Romanian - American Community din Chicago.

📣Proiectul  urmărește încurajarea lecturii într-un mod interactiv, în spații publice ce se transformă în locuri de întâlnire, de socializare, având un potențial ridicat de a atrage  copiii, tinerii și adulții  către lectură.

🔰Căsuța de Lectură din Olănești a fost realizată ca urmare a parteneriatului încheiat între Organizația Nonprofit Illinois Romanian - American Community, SUA și Liceul Tehnologic "Iustinian Marina" Olănești.

⚜️La ceremonia de inaugurare au participat doamna Anișoara Bocai, ambasador al organizației, bibliotecar la Biblioteca Comunală Vladimir (Gorj), reprezentanți ai autorităților locale și ai conducerii școlii, cadrele didactice coordonatoare - Stefanache Diana și Daniela Maria Musat, bibliotecar Crina Popescu (Biblioteca Pietrari) și Marieta Mesea (Biblioteca Orășenească Olănești), elevi, părinți, alți invitați.

🇹🇩🇺🇲BIBLIOTECI STRADALE ROMÂNIA - LFL4RO este un  proiect a cărui implementare a venit  din dorința de a susține educația, cultura și de a avea acces la informație, promovând lectura.

🗞 Acest  proiect se extinde în prezent la nivel național, căsuțele de lectură urmând  fi amplasate pe harta lumii și în baza de date "LITLLE FREE LIBRARY".

 Descarcând aplicația cu același nume, veți avea posibilitatea să vizualizați căsuțele din România și din întreaga lume.

https://littlefreelibrary.org/app/

Felicitări tuturor și la cât mai multe cărți citite!👏📚❤️

✍️A consemnat pentru dumneavoastră,

Bibliotecar - Crina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu