Educaţia în aer liber este considerată a fi mult mai motivantă, stimulativă şi cu un impact mai puternic asupra procesului de învăţare. Deseori, educaţia outdoor este confundată cu educaţia ecologică, dar ea are nenumărate valenţe în toate domeniile.
Fiecare nevoie a preşcolarului îşi are rolul şi locul în dezvoltarea personală, dar am situa pe prim plan nevoia de a fi inclus social. Aceasta poate fi cea mai importantă caracteristică a educaţiei outdoor, ea fiind o modalitate de succes de a depăşi unele dificultăţi de integrare ale copilului (psihice, fizice, sociale, emoţionale).
Pornind de la aceste concepte și preluând modelul școlilor partenere, săptămâna trecută am îmbinat lectura cărții ”Sus, jos și de jur-împrejur” scrisă de Katherine Ayres cu activități de explorare a naturii și cu activități creative ce au transmis, în ciuda vremii capricioase, un mesaj foarte clar:
”BINE AI VENIT, PRIMĂVARĂ!”
Mulțumiri doamnelor educatoare ce au răspuns invitației!
Biblioteca Publică Locală Pietrari coordonează implementarea proiectului Erasmus+ ”Recovery starts from kindergarten”, KA210-SCH - Small-scale partnerships in school education, contract nr: 2021-2-IT02-KA210-SCH-000051268.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt:
🇮🇹@IC Padre Isaia Columbro Tocco-Castelpoto-Foglianise - Italia
🇷🇴 @ Biblioteca Publică Locală Pietrari - România
🇵🇹@Colegio D. Pedro V - Portugalia
🇹🇷@Vezirköprü Atatürk Ortaokulu - Turcia.
#ErasmusPlus
#ANPCDEFP
#INDIRE
#erasmusplusindire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu