marți, 4 aprilie 2023

Trăstuța cu povești

 

17.03.2013

O nouă zi, o altă întâlnire cu lectura... 

Imagini activități





Isteții clasei a II-a au avut bucuria de a răsfoi multe, multe cărticele ce stau de obicei pe rafturile bibliotecii, de a schimba cărțile împrumutate, dar și de a povesti, cu însuflețire, despre ce au citit. 

Și ce bucurie, ce zumzet, ce zâmbet!🥰🙏💖

Bucuria mea a fost dată de faptul că, Sofia, o ștrengăriță mică și isteață foc, tocmai povestea colegilor și domnului învățător Marius Sobolu ce mult i-a plăcut cartea împrumutată de la bibliotecă - ”Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”! 

Nu multe sunt poveștile de pe vremea părinților care să le mai spună ceva și copiilor din zilele noastre. ”Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”, de Nikolai Nosov este printre puținele cărți ale copilăriei noastre care îi amuză și acum pe cei mici. Nu din pricina ilustrațiilor lui A. Laptev, care sunt foarte frumoase și amuzante, dar poate nu foarte pe gustul prichindeilor de azi, prea obișnuiți cu animațiile și culorile, ci din pricina umorului cu care naratorul relatează întâmplări din cele mai normale. 

De fapt, ”Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” este unul dintre puținele volume ale copilăriei care pare a fi, asemenea ”Micului prinț”, fără vârstă, care le poate vorbi și prichindeilor de azi cu aceeași intensitate și bucurie cu care ne vorbea și nouă când eram doar niște prichindei și prichinduțe.

O poveste pentru sufletul copiilor, dar și pentru cel al părinților. 

Pentru sufletul meu. 

Și, da!

Avem nevoie de povești. 

Așa înțelegem frumusețea vieții.

Cu uimire, curiozitate, umor sau bună-dispoziție, și, apoi, cu pace și liniște.💞

Imagini activități lectură cls. a I-a

Mulțumesc, pentru că mă ajutați să aduc povestea aproape de cei mici!🙏💖

Mulțumiri, dragii mei dragi! Să-mi creșteți mari!🥰🦋

#bibliotecapietrari

#creștemcititori

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu