marți, 4 aprilie 2023

Zestrea domnițelor





 Bucuria dată de împlinirea viselor

Site-ul www.acasalaorigini.ro este un frumos cadou de Mărțișor pe care ni-l oferă Acasă, la origini și comunitatea La blouse roumaine ❤.

Vă invităm să descoperiți povestea noastră, a comunităților, a oamenilor care au făcut acest proiect posibil. Doar o dragoste cu rădăcini adânci pentru zestrea culturală poate uni multe inimi într-un scop atât de nobil, moștenirea pe care o lăsăm urmașilor noștri.

Mulțumim din suflet tuturor pentru sprijin și pentru implicarea voastră fără de care nu am fi aici.

Această versiune a site-ului este în dezvoltare, vom adăuga pe parcurs tot ceea ce facem, pentru că proiectul este mereu în desfășurare.

Una dintre povești e a Andreei Florescu din Pietrari:

"𝑝𝑟𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑎̂𝑛𝑎̆, 𝑎𝑓𝑙𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠𝑢𝑏 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑢𝑙 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖, 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑎̆𝑚 𝑢𝑛 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑢 𝑛𝑜𝑢 𝑙𝑎̆𝑧𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑧𝑒𝑠𝑡𝑟𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝐵𝑖𝑏𝑙𝑖𝑜𝑡𝑒𝑐𝑎 𝑑𝑒𝑣𝑒𝑛𝑒𝑎 𝑐𝑒𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑣𝑖𝑢 𝑝𝑢𝑛𝑐𝑡 𝑎𝑙 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑒𝑎𝑚 𝑖̂𝑛 𝑓𝑒𝑙𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑐𝑜𝑎𝑡𝑒𝑚 𝑙𝑎 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑛𝑎̆ 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎 𝑐𝑢𝑠𝑢𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑖𝑎 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆, 𝑐𝑎̂𝑡 𝑠̦𝑖 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑑𝑢𝑛𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒-𝑎 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑢𝑙 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟. 𝐷𝑒 𝑎𝑖𝑐𝑖 𝑎 𝑙𝑢𝑎𝑡 𝑛𝑎𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑑𝑒 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡 „𝑍𝑒𝑠𝑡𝑟𝑒𝑎 𝐷𝑜𝑚𝑛𝑖𝑡̦𝑒𝑙𝑜𝑟”… "🌷

________________

Acasă, la origini este proiectul unei generații care păstrează moștenirea culturală, inspiră și mobilizează comunitățile să-și recupereze identitatea culturală locală, să o valorizeze și să o transmită generațiilor viitoare.

Proiectul este coordonat de Asociația La blouse roumaine - IA și a fost creat în 2020 de Andreea Tănăsescu fiind implementat alături de partenerii noștri: Alina Zară Prunean (Muzeul de Pânze şi Poveşti), Cristiana Metea (Fundația Comunitară Țara Făgărașului), Gabriela Solomon (Fundaţia Comunitară Vȃlcea) și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, precum și alături de toți voluntarii din proiect.

fotografii de Mihaela Dincă Photography, design panou de Diana Tudor Designs si sedinta foto realizata cu sprijinul doamnei Crina Popescu - Biblioteca Publica Pietrari


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu